Modificari la Legea Societatilor Comerciale

In data de 2 iulie a fost publicata in Monitorul Oficial Legea 102/2020 pentru modificarea si completarea Legii Societatilor nr. 31/1990.

In cele ce urmeaza va vom prezenta cele mai importante modificari la Legea Societatilor Comerciale. Acestea au intrat in vigoare incepand cu 5 iulie, dupa cum urmeaza:

1. O persoana poate fi asociat unic in mai multe societati de tip SRL, in conditiile in care anterior acestei date, orice persoana fizica putea fi asociat unic intr-o singura Societate. Daca isi dorea sa isi mai deschida o Societate era nevoit sa cedeze un minim de 1% unui alt asociat. Cine incalca aceste prevederi risca dizolvarea societatii respective, la initiativa Ministerului de Finante sau a oricarei persoane de interes.

Aceasta modificare legislativa nu include si societatile pe actiuni, unde in continuare este necesar un numar minim de 2 asociati.

Odata cu aceste prevederi se renunta si la depunerea declaratiei pe proprie raspundere privind detinerea calitatii de asociat unic intr-un singur SRL, atunci cand se realizeaza actul constitutiv la infiintarea Societatii.

Asadar, daca detii un SRL ca asociat unic si doresti infiinarea unui nou SRL, conform legii 102/2020 pentru modificarea si completarea Legii 31/1990, nu mai este necesar sa te asociezi cu nimeni.

2. Tot incepand cu 5 iulie, intr-un imobil pot functiona mai multe Societati Comerciale, ca urmare abrogarii legii conform careia intr-un imobil pot functiona mai multe Societati Comerciale numai daca imobilul, prin structura spatiilor (delimitarea incaperilor) si suprafata o permite. S-a eliminat, de asemenea, si legea conform careia, numarul societatilor nu poate depasi numarul de incaperi. Astfel, incepand cu 5 iulie, intr-un imobil cu 1 incapere, de exemplu, pot functiona chiar si 10 Societati Comerciale, fara nicio problema.

3. Nu mai este necesar sa ceri acordul vecinilor daca la sediul social al Societatii nu se desfasoara activitate, fiind necesara doar o declaratie pe proprie raspundere ca la sediul social nu se desfasoara activitate.

Speram ca aceste informatii au fost de interes, dar daca ai nevoie de suport nu ezita sa ne scrii, iti vom pune la dispozitie cele mai bune servicii de contabilitate si consultanta financiara, pliate pe afacerea ta.

Derulează în sus
Follow by Email
Suna acum 🤙