Cum alegem numele unei firme?

Doriți să vă deschideți o firmă? Suntem convinși că unul dintre primele provocări din procesul de înființare a unei firme este alegerea numelui. Deși nu este un aspect important și nu influențează în niciun fel activitatea acesteia, mulți acordăm un interes special acestui aspect.

Iată câteva recomandări de care este important să țineți cont atunci când alegeți un nume, cu atât mai mult cu cât după alegerea acestuia el trece printr-un proces de verificare și autorizare.

– numele firmei nu trebuie să fie deja utilizat;

– numele firmei nu trebuie să fie asemănător cu cel al unei alte firme. Când veți face rezervarea numelui veți primi o listă cu denumiri asemănătoare de care se va ține cont la autorizare. În condițiile în care numele firmei poate produce confuzie în raport cu un alt nume deja existent, acesta poate fi refuzat în cadrul procesului de autorizare;

– numele firmei trebuie să fie scris cu numere latine;

– articularea cuvintelor în cadrul numelui este permis, însă nu este element de distincție între 2 nume similare; Același lucru este valabil și pentru diferențele de fonetică, folosirea de prescurtări, diacritice, de prepoziții sau a unor simboluri, ori pur și simplu a inversării cuvintelor. De reținut e că nici cuvântul ”România” nu este permis.

Noi vă recomandăm să fiți creativi, să alegeți o denumire care vă face bucurie să vă reprezinte activitatea firmei, iar în momentul înregistrării numelui să aveți pregătite un număr de minim 5 denumiri, în ordinea preferințelor, doar pentru ipoteza în care unul dintre acestea ar putea fi refuzat.

Vă dorim mult succes pe noul drum, iar dacă aveți nevoie de ajutor în procesul de înființare, nu ezitați să ne contactați.

Bibliografie: https://www.onrc.ro

Derulează în sus
Follow by Email
Suna acum 🤙